12 Mayıs 2013 Pazar

Ek Gıdalara Geçiş!

Derin dünyaya gelişinin 4 ayını geride bıraktığında elma suyu içme yetisine sahip oldu :)
Doktorumuz ek gıdalara geçişte; sabah ile öğle arasında bir vakitte; ilk gün yarım fincan, ikinci gün 1 fincan; üçüncü gün 1 çay bardağı ve dördüncü gün de 100 cc elma suyu önerdi. Bunu takiben 10 gün sonra posasıyla birlikte verebilirsiniz dedi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızda minik çocuğum ilk elma suyunu tadarak adeta bayramı coşkuyla kutladı!!
Ayrıca artık elmanın içine şahane lezzetler olan armut ve havuç da ekleyebiliyoruz!! Artık menümüz çok zengin, kimi gün sadece elma,bazen elma-armut, bazen elma-havuç, bazen de armut-havuç olarak kombinasyonlarımız mevcut :) Derin kızım her gün aynı şeyi yemekten hoşnut değil çünkü..
Meyve püresini cam rendede yapıyorum ama uzun uzun parçalar pek de içime sinmiyor doğrusu, itiraf edeyim geçen gün Derin havuç ve armutu beğenmeyince blendr kullandım.Bu arada tadı güzel ve değişik olsun diye sütlü pirinçlisine meyve karıştırdığımda öğürdü kızım, ben de ısrar etmedim.Benim beğendiğimi o beğenmeyebiliyor daha şimdiden! ;)
22 Nisan 2013 tarihinden beri akşam öğününde de sütlü-pirinçli mamasını yiyor, hem de severek.
Bu arada ben bir kaçamak yapıp 6 Mayıs 2013 günü Tire Pastörize Süt ve Tire Köy yoğurdu ile mayaladığım yoğurttan iki kaşık tattırdım. Yüzünü ekşite ekşite yedi kızım.
Ek gıdalara geçişte dikkat etmemiz gereken şu ki; allerji yapacak bir besini tespit edebilmek için temkinli ve yavaş yavaş gitmek gerekiyor.Yani yeni tatlar denemek için her gün bir tane yeni tat seçin.
Allerjisiz ve gazsız günler dilerim!!!

4 yorum:

  1. hosgeldınız ıadeı zıyarete geldım aynı temayı kullanıyor olmak hosuma gıttı

    ahh ne guzel gunlerdeı ne verırse yedıgı gunlerı... sımdı en guzel zamanlar elma armut ve sanslısın meyve zamanı geldı.. guzel ve saglıklı gunler dılerım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim hoşbulduk :) Siz de hoşgeldiniz sayfama. Gerçekten güzel zamanlar.Umarım ilerde yemek seçmez :) Sizlere de sağlıklı günler dilerim :)

      Sil
  2. 1-izleyiciler kısmı yok mu
    2-yorum denetleme cok zor :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz acemilik var :) Nasıl yapılacağını bilemiyorum...

      Sil