12 Ağustos 2013 Pazartesi

Etkinliklerimizden Davul ve Duyu Balonu!!

Montessori sistemiyle tanıştım.Tanıştım diyorum çünkü gerçekten böyle bir sistemin olduğundan bile haberim yoktu. Henüz bu konuda çok yeniyim, malumunuz Derin ile ilgilenmekten vakit ayıramadığımdan konuyla ilgili pek bilgi sahibi de olamadım. Yakın zamanda İzmir'de verilen seminer ve konferanslar için takipte olacağım.
Kızımla evde vakit geçirirken, onun uyuduğu saatlerde internet üzerinde gelişimine nasıl katkıda bulunabileceğimle ilgili araştırmalar yapıyorum. Sosyal medyada oldukça yararlı gruplar ve sayfalar var. Birkaç tanesine üye olarak vizyonumuzu genişlettik ve evde yapabileceğimiz bazı etkinlikler hakkında biraz bilgi sahibi olduk. İlk olarak Derin'in yaşına uygun olduğu için "Duyu Balonları" ve ev yapımı bir "Davul" tasarladık.
Duyu balonlarımızın malzemeleri
3 adet balon
Nohut
Pirinç
Nişasta
3 adet küçülmüş çorap(Farklı renklerde olursa iyi daha iyi olur)
Dikiş için iğne iplik

Yapılışı:
Her bir balona nohut,pirinç ve nişastadan dolduruyoruz.Daha sonra ağızlarını bağlayıp küçülmüş çorapların içine koyuyoruz.Açılmaması için de çorapların ağızlarını dikiyoruz. Su,kuru fasülye,köpük taneleri gibi malzemelerle balonların sayısını arttırabilirsiniz.Her bir balona dokunmak çocukta farklı hisler yaratacak ve duyularının gelişmesine yardımcı olacak.Hem de çok eğlenceli!!

Davul malzemeleri;
1 adet balon
Boş bir yoğurt kasesi veya bir konserve kutusu
Paket lastiği
Tokmak için de uygun boyutta bir çubuk, (ucuna oyun hamurundan bir çıkıntı yaparsanız ses daha tok çıkıyor)

Yapılışı;
Balonun ucunu kesin, kalan balonu konserve kutusuna geçirin.Sağlamlaştırmak için lastik geçirebilirsiniz.Tokmak için uygun bir çubuğun ucuna oyun hamuru koyup üzerini kaplayabilirsiniz.Benimki biraz acemi işi oldu.Yoğurt kasesinden denediğim için pek fazla ses elde edemesek de Derin için keşfedilmesi eğlenceli değişik bir oyuncak oldu. Her ne kadar tokmağı uzun uğraşlarla yemeye çalışsa da :)
İnternette pek çok sitede bu davulların yapımıyla ilgili bilgi bulabilirsiniz.Şimdilik etkinliklerimiz bu kadar.Yakında Montessori'yle ilgili daha fazla bilgi ve yapılabilmiş daha çok etkinlikle buluşabilmek dileğiyle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder